Jaroslav Šalaváry

O mne

Jaroslav Šalaváry sa narodil 3. marca 1978 v Zlatých Moravciach a študoval na Vysokej škole dopravnej v Žiline.

V auguste 1997 navštívil Ameriku a dva roky na to bol prijatý do náborového strediska US Airforce. Na konci toho istého roku mal vážnu dopravnú nehodu. Liečil sa dva roky, dnes chodí a hrá hokej. V roku 2003 sa dlhodobo usadil na Slovensku, má manželku a dve dcéry. Momentálne spolu všetci štyria žijú v rodinnom dome vo Veľkých Kozmálovciach.

Šalaváry

Golfová kariéra

V roku 2012 prvýkrát navštívil golfové ihrisko v Ivanke pri Dunaji. Golf si od prvej chvíle zamiloval a po získaní oprávnenia sa stal plnohodnotným členom golfovej rodiny.

V roku 2017 sa zúčastnil turnaja pre zdravotne hendikepovaných. Stal sa členom Európskej golfovej asociácie pre zdravotne znevýhodnených golfistov (EDGA). V júni 2019 sa umiestnil na 12. mieste na turnaji v Prahe, v auguste v Českej Lípe zvíťazil vo všetkých troch kategóriách a v septembri sa v rakúskom Linzi umiestnil na 11. mieste. V roku 2020 odohral turnaj v Českej Lípe, kde získal dve prvé a jedno tretie miesto. Momentálne sa v svetovom rebríčku na rany nachádza na 45. mieste.

Na základe týchto úspechov sa spojil so zakladateľkou SKGAH Petrou Dzúrikovou, majiteľkou golfového ihriska Agama v Koši, prezidentom SKGAH Peťom Lenčešom, riaditeľom Slovenského Paraolympijského Výboru (SPV) Jánom Riapošom a s generálnym sekretárom SKGA Kamilom Balgom. Výsledkom bolo prijatie Slovenska pod EDGU v decembri 2020.

V tom istom období sa stal generálnym sekretárom Európskej golfovej asociácie hendikepovaných, ktorá vedie svetový rating. Momentálne sa v A skupine nachádza na 46. mieste, no jeho cieľom je dostať sa vyššie a jedného dňa sa zúčastniť olympiády.

Galéria

Kontaktujte ma